Nieuwsbrief

     


Blog Categorieen


Duikvakantie Malediven

Malediven, 7.4 out of 10 based on 4 ratings

De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan en bestaat uit meer dan 2000 koraaleilanden, die verspreid van elkaar liggen. Slechts een klein deel van deze eilanden is bewoond. De Malediven kan men onderverdelen in groepen eilanden die ook wel atollen worden genoemd. Deze eilanden kenmerken zich door parelwitte stranden en een ongekend unieke onderwaterwereld.

Fox Duikreizen Malediven Verre bestemmingenspecialist met (duik)vakanties naar populaire accommodaties.
TUI Duikreizen Malediven Zeer voordelige vakanties naar duik- en snorkelparadijs Malediven.
Kuoni Duikreizen Malediven Breed aanbod comfortable duikvakanties.

Foto’s Malediven

Malediven sfeerfoto
Malediven sfeerfoto
Malediven sfeerfoto
Malediven sfeerfoto

Duikinformatie Malediven

Vliegen vanuit Amsterdam naar de Malediven duurt ongeveer 9 uur. Je landt op het hoofdeiland Malé. Vanuit dit eiland kun je eenvoudig door middel van de vele traditionele vissersboten naar een ander eiland reizen. Ook worden toeristen per watervliegtuig of helikopter vervoerd naar hun bestemming.

De koraaleilanden zijn werkelijk paradijselijk en het blauwe water van de Indische Oceaan is kristalhelder. Vooral het macro leven is het gene wat duikers aantrekt. De Malediven is een waar duikersparadijs en staat bekend om de walvishaaien, mantaroggen en prachtige bont gekleurde koraalriffen. Houd er rekening mee dat er rondom de Malediven redelijk wat stroming is en dus veel driftduiken. Met onzekere beginnende duikers wordt zeker goed rekening gehouden dus laat je hierdoor niet afschrikken.

Water temperatuur: 24°C in februari tot 27°C in september.

Duikpak: een 5mm shortie is hier zeer geschikt.

Zichtbaarheid: gemiddeld 15 tot 40 meter.

Beste reistijd: De Malediven hebben tussen mei en augustus een nat seizoen. Dit vermindert het zicht onder water en zorgt ervoor dat diverse duikstekken niet beschikbaar zijn. Van april tot juni is het het heetst. De beste tijd om te gaan voor duikvakantie is van december t/m maart. De zichtbaarheid onder water is dan optimaal en het weer zeer aangenaam. Houd rekening met een planktonbloei in mei. Dit zorgt voor minder zicht, maar zal wel walvishaaien en mantaroggen aantrekken.

Onderwaterwereld Malediven

Er valt een enorme verscheidenheid aan onderwaterleven te vinden op de Malediven. Om veel te kunnen zien van al dit moois is een live aboard (safariboot) aan te raden. Let erop dat dit veelal driftduiken zijn en hier vaak gevraagd wordt om aan te tonen dat er al 20 duiken zijn gelogd. Ook de huisriffen zijn uitstekend.

Voorkomende vissoorten (onder meer): walvishaaien, hamerhaaien, zilverpunthaaien, witpuntrifhaaien, mantaroggen, adelaarsroggen, schildpadden, trekkervissen, doktersvissen, hengelaarsvissen, zeekoeien, barracuda’s.

Adelaarsrog
Adelaarsrog
Grijze rifhaai
Grijze rifhaai
Hengelaarsvis
Hengelaarsvis
Hamerhaai
Hamerhaai
Trekkervis
Trekkervis
Walvishaai
Walvishaai
Witpuntrifhaai
Witpuntrifhaai
Zilverpunthaai
Zilverpunthaai

Populaire duikstekken Malediven

De duiklocaties rondom de Baa Atol zijn sterk aan te bevelen. Weinig toerisme en veel verschillende duikspots.

Wrakken in de buurt van Malediven

Het wrakduiken rondom de Malediven is zeer minimaal en zal snel tegenvallen aangezien deze wrakken niet spectaculair zijn.

Duikscholen Malediven

Een aantal goed aangeschreven duikscholen op de Malediven:

Pro Divers
Sea Explorers

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen. Laat een reactie achter en vertel jouw persoonlijk tips en ervaringen voor andere duikers geintereseerd in een duikvakantie naar Malediven. Heb je suggesties of aanvullingen voor deze pagina laat het ons weten en stuur een mail naar onze redactie.

GD Star Rating
loading...

Laat een reactie achter