Nieuwsbrief

     


Blog Categorieen


Duikvakantie Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh, 8.4 out of 10 based on 3 ratings

De Egyptische badplaats is wellicht één van de bekendste duikbestemmingen aan de Rode Zee. Door de aanwezigheid van een vliegveld in Sharm el Sheikh floreert het toerisme hier enorm. Verder komt de populariteit natuurlijk ook door de prachtige onderwaterwereld en de vele duikstekken, die zowel voor beginners als gevorderden aantrekkelijk zijn.

Duikreizen Egypte Echte duikvakanties én vakanties met ruimte om te duiken boek je bij Suntip
Duikreizen Sharm-el-Sheikh Breed aanbod (duik)vakanties naar Sharm el-Sheikh.
Duikreizen Sharm-el-Sheikh Combineer duiken of snorkelen met een voordelige vakantie via Tjingo.

Foto’s Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh sfeerfoto
Sharm el-Sheikh sfeerfoto
Sharm el-Sheikh sfeerfoto
Sharm el-Sheikh sfeerfoto

Duikinformatie Sharm el-Sheikh

Vanaf Amsterdam of Brussel vlieg je in ongeveer 4,5 uur naar Sharm el Sheikh, op het uiterste puntje van het Egyptische schiereiland Sinai. Houd er wel rekening mee dat je niet de enige zult zijn die Sharm el Sheikh als eindbestemming heeft, bijna de helft van de gebouwen in het stadje bestaat namelijk uit hotels en resorts.

Uiteraard hoeft dat geen probleem te zijn. Vele tientallen duikstekken, meerdere scheepswrakken, indrukwekkende koralen en riffen, en vele prachtige vissoorten; duiken in de Rode Zee is absoluut geen straf. Dat je voor de meeste duikstekken een stukje moet varen is bij 35 graden (of 40+ in hartje zomer) dan eigenlijk nog een extra voordeel.

Het is overigens aan te raden om, als je naar Sharm el Sheikh gaat, een volledig verzorgde duikvakantie te boeken, of vóóraf onderzoek te doen naar duikscholen en –locaties. Doordat er veel (duik)toeristen komen, is het aantal discutabele duikschooltjes hier vrij hoog. Sharm el Sheikh, dat ruim 40 geregistreerde duikcentra kent, wordt niet voor niets ‘Duikschool van Europa’genoemd. Houd er ook rekening mee dat je bij de Egyptische douane $25 moet betalen voor een toeristenvisum.

Water temperatuur: van 21°C in februari tot 27°C in de zomer.

Duikpak: Een 3mm of 5 mm tussen November en April, de rest van het jaar een 3 mm of een shortie.

Zichtbaarheid: gemiddeld 20 tot 60 meter.

Beste reistijd: In juli en augustus kan het in Egypte erg warm worden (40 tot 45 graden), waardoor april/mei en september/oktober eigenlijk de ideale maanden zijn om naar Sharm el Sheikh te gaan.

Onderwaterwereld Sharm el-Sheikh

In de Rode Zee tref je een enorme diversiteit aan vissoorten. Van kleine koraalvisjes tot (vooral in de zomermaanden) meerdere haaiensoorten.

Voorkomende vissoorten (onder meer): koraalvlinders, napoleonvissen, clownvissen, tandbaarzen, koraalklimmers, kogelvissen, mantaroggen, koraalduivels, steenvissen, barracuda’s, hamerhaaien, witpuntrifhaaien.

Barracuda
Barracuda
Clownvis
Clownvis
Doktersvis
Doktersvis
Kogelvis
Kogelvis
Tandbaars
Tandbaars
Hamerhaai
Hamerhaai
Witpuntrifhaai
Witpuntrifhaai
Koraalduivel
Koraalduivel

Populaire duikstekken Sharm el-Sheikh

Vlak na zonsopkomst is het spitsuur op de Rode Zee rondom Sharm el Sheikh. Vele bootjes brengen de –voornamelijk Europese- duikers naar één van de vele duikstekken in de omgeving, waarvan Nationaal Park Ras Mohammed wellicht de mooiste (en drukste!) is.

Beginners kunnen in Middle Gardens, waar het niet dieper is dan zo’n 15 meter, prima terecht. Op deze plek zijn al meerdere keren walvishaaien gezien Gevorderde duikers kunnen in het Thomasrif, dat bekend staat om de drie grote bogen, tot zo’n 60 meter duiken.

Wil je graag haaien zien? Dan is je beste optie waarschijnlijk het Jacksonrif. Duikers hebben de haaien al op veel plekken min of meer verdreven, maar hier worden nog regelmatig hamerhaaien, zijdehaaien en rifhaaien gespot. Helaas wordt het hier, juist vanwege de aanwezigheid van haaien, ook steeds drukker.

Wrakken in de buurt van Sharm el-Sheikh

Voor de kust van Sharm el Sheikh liggen meerdere wrakken. De SS Thistlegorm zonk in 1941, en ligt sindsdien op ongeveer 30 meter diepte. Je moet er wel vroeg bij zijn om dit wrak te bezoeken, de meeste boten vertrekken vroeg in de ochtend richting de Thistlegorm.

Ook bij Shag Rock kun je wrakduiken. De stoomschepen Carina en de Kingston liggen hier, op zo’n 15 tot 20 meter diepte, bovenop een rif. De stroming maakt het duiken hier wel iets lastiger, dus houd hier rekening mee. Het vrachtschip ‘Million Hope’ is wat minder populair, maar daardoor is het er ook vaak een stuk rustiger.

Duikscholen Sharm el-Sheikh

Een aantal goed aangeschreven duikscholen op Sharm el-Sheikh:

Private Diving Sharm
Emperor Divers
Sinai Divers

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen. Laat een reactie achter en vertel jouw persoonlijk tips en ervaringen voor andere duikers geintereseerd in een duikvakantie naar Sharm el-Sheikh. Heb je suggesties of aanvullingen voor deze pagina laat het ons weten en stuur een mail naar onze redactie.

GD Star Rating
loading...

Laat een reactie achter