Nieuwsbrief

     


Blog Categorieen


Duikvakantie Marsa Alam

Marsa Alam, 9.1 out of 10 based on 2 ratings

Marsa Alam is één van de jongste badplaatsen in de Rode Zee en in tegenstelling tot een populaire bestemming als Sharm-el-sheik of Hurghada ongerept. Je zult hier geen overvolle duiksteks, drukke bazaars of discotheken vinden. De riffen in Marsa Alam behoren echter tot de beste ter wereld en konden tot voor kort alleen bezocht worden door duikers van safariboten (Liveaboards). Voor een duikvakantie absoluut een prachtige bestemming.

Duikreizen Egypte Echte duikvakanties én vakanties met ruimte om te duiken boek je bij Suntip
Duikreizen Marsa Alam Scherp geprijsde zonvakanties in combinatie met duikexcursies of snorkelen.
Duikreizen Marsa Alam Voordelige (duik)vakanties naar Marsa Alam met Egypte.nl.

Foto’s Marsa Alam

Marsa Alam sfeerfoto
Marsa Alam sfeerfoto
Marsa Alam sfeerfoto
Marsa Alam sfeerfoto

Duikinformatie Marsa Alam

Ondanks dat Marsa Alam een zeer klein dorp is wordt deze tegenwoordig ook door Nederlandse charters aangevlogen. De lange bustransfers van ca. 300km vanuit Hurghada zijn dus niet meer nodig. De vliegtijd vanuit Nederland naar Egypte bedraagt ca. 4,5 tot 5 uur.

Marsa Alam heeft een vissershaven en één haven voor de safariboten. Deze boten maken geregeld meerdaagse trips op de Rode Zee. Het onbedorven duikgebied ten zuiden van Marsa Alam behoort tot de beste van de wereld.

Water temperatuur: 24°C in januari to 32°C in augustus

Duikpak: Een 3mm wetsuit of zelfs een shortie is prima voor de zomermaanden, maar vanaf November tot April is een 5mm nodig. Je zou dan zelfs een cap en handschoenen nodig hebben.

Zichtbaarheid: 20-60 meter, 30-40 meter gemiddeld.

Beste reistijd: Het is mogelijk om het hele jaar door op duikvakantie te gaan naar Marsa Alam, maar de condities zijn het beste gedurende de zomerperiode. In de zomer maanden kan de temperatuur wel oplopen tot 38 graden. Sommige mensen vinden deze hitte ondraaglijk en gaan liever buiten de zomer op vakantie.Tijdens April tot Mei is er een plankton bloei voor enkele weken wat het zicht verminderd.

Onderwaterwereld Marsa Alam

Tijdens een duikvakantie in Marsa Alam heb je werkelijk kans om alles tegen te komen. Grote vissen, zeekoeien en haaien vind je hier volop. Er zijn vele soorten haaien. Ook de hamerhaai kan hier in scholen aangetroffen worden. De spectaculaire onbedorven koraalriffen en kleurrijke koraalvissen maken deze bestemming compleet.

Voorkomende vissoorten (onder meer): hamerhaaien, zilverpunthaaien, wintpuntrifhaaien, grijze rifhaaien, bultkoppapegaaivissen, schildpadden, langsnuitdolfijnen, tuimelaars, doktersvissen, zeekoeien, tonijnen, koraalvissen, sponzen.

Hamerhaai
Hamerhaai
Zwartpuntrifhaai
Zwartpuntrifhaai
Witpuntrifhaai
Witpuntrifhaai
Grijze rifhaai
Grijze rifhaai
Bultkoppapegaaivis
Bultkoppapegaaivis
Schildpad
Schildpad
Langsnuitdolfijn
Langsnuitdolfijn
Tuimelaar
Tuimelaar

Populaire duikstekken Marsa Alam

Top duikstekken in Marsa Alam zijn Elphinstone, Abu Dabab Daedalus Island. Ook het Samadai (Dolfijn rif) is een absolute aanrader. Hier is het als één van de weinige plaatsen ter wereld mogelijk om met wilde dolfijnen te duiken.

Wrakken in de buurt van Marsa Alam

Er zijn twee wrakken te bezichtigen op het beroemde Brother Islands. De Aida II: een groot schip gezonken in 1957. Vrij intact tussen 15 en 45 meter diepte. De Numidia: een ouder schip wat tussen de 8 en 80 meter bijna vertical ligt.

Duikscholen Marsa Alam

Een aantal goed aangeschreven duikscholen in Marsa Alam:

Emperor
Extra Divers
Coraya Divers

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen. Laat een reactie achter en vertel jouw persoonlijk tips en ervaringen voor andere duikers geintereseerd in een duikvakantie naar Marsa Alam. Heb je suggesties of aanvullingen voor deze pagina laat het ons weten en stuur een mail naar onze redactie.

GD Star Rating
loading...

2 Reacties op “Duikvakantie Marsa Alam”

  1. Tony de Braak zegt:

    Mijn ervaring met Marsa Alam is top! De mooiste plaats ik tot nu toe ben gaan duiken. We gaan zeker nog vaak terug naar deze plaats. Ongelofelijk hoe veel enorme beest je hier ziet. Als je daar van houd is dit the place to be!!

  2. ADC Diving zegt:

    Duiken in Egypte Marsa Alam de rode zee, is duiken in helder water met een zicht van ongeveer 25m en een gemiddelde gemeten watertemperatuur in oktober van een 26 à 27 tal graden Celsius. Het verschil tussen het oppervlakte zeewater en diepere zeewater bedroeg amper een 2-tal graden Celsius. Sommige duiken zijn kantduiken en andere bootduiken. We mochten een uur duiken of moest vroegtijdig worden afgebroken bij het bereiken van 50bar druk op de manometer. Voor mij was een duikpak van 3mm meer dan voldoende om te duiken. vanaf Marsa Alam kan je naar Elphinstone gaan duiken. Hier kan je soms groot wild tegenkomen. Je moet op Elphinstone wel rekeninghouden met stroming en een diepe duik. Bekijk de vele foto’s van het duiken en lees het reisverslag op mijn website, http://www.adcdiving.be/egypte_duiken_marsa_alam_2009.html om u mee te laten genieten van al het pracht, dat je daar kan tegenkomen.


Laat een reactie achter