Nieuwsbrief

     


Blog Categorieen


Duikvakantie Hurghada

Hurghada, 7.7 out of 10 based on 4 ratings

Aan de oostkust van Egypte, aan de Rode Zee, ligt Hurghada, dat de grootste plaats in de regio is. Mede dankzij het (duik)toerisme is de stad de afgelopen 15 jaar van 60.000 inwoners naar ruim 200.000 gegroeid. Uiteraard komen al deze toeristen niet voor niets naar Hurghada, want vanwege de prachtige duikstekken en goede voorzieningen is een duikvakantie naar Hurghada enorm populair.

Duikreizen Egypte Echte duikvakanties én vakanties met ruimte om te duiken boek je bij Suntip
Duikreizen Hurghada Goedkope zonvakanties naar Hurghada in combinatie met duiken of snorkelen.
Duikreizen Hurghada Corendon biedt voordelige (duik)vakanties naar Hurghada.

Foto’s Hurghada

Hurghada sfeerfoto
Hurghada sfeerfoto
Hurghada sfeerfoto
Hurghada sfeerfoto

Duikinformatie Hurghada

Vanaf Amsterdam of Brussel land je binnen 5 uur op het recentelijk vernieuwde vliegveld van Hurghada. Houd er rekening mee dat je op Hurghada Internation Airport €15 voor een toeristenvisum dient te betalen. Vanaf het vliegveld is het een kort ritje naar Sakkala (Hurghada-Zuid) of Ahyaa (Hurghada-Noord), waar de meeste hotels gevestigd zijn.

Eenmaal aangekomen in je hotel kun je kiezen uit één van de vele tientallen duikstekken om te gaan duiken. Met diverse scheepswrakken, eilandjes, riffen en koraal is Hurghada een gevarieerde duikbestemming, waarbij de Rode Zee natuurlijk garant staat voor goed zicht en een rijke onderwaternatuur.

Het is overigens aan te raden om, als je naar Hurghada gaat, een volledig verzorgde duikvakantie te boeken, of vóóraf goed onderzoek te doen naar duikscholen en –locaties. De vele duiktoeristen trekken helaas ook discutabele duikinstructeurs en té goedkope duikscholen aan, waarbij jou veiligheid vaak niet het belangrijkste aandachtspunt is.

Water temperatuur: van 20°C in de winter tot ca. 27°C in de zomer.

Duikpak: Een 3mm of 5 mm tussen December en April, de rest van het jaar een 3 mm of een shortie.

Zichtbaarheid: Gemiddeld 10 tot 50 meter.

Beste reistijd: In juli en augustus kan het in Egypte erg warm worden (40 tot 45 graden), waardoor maart-mei en september-november eigenlijk de ideale maanden zijn om naar Hurghada te gaan. Behalve als je de hitte geen probleem vind, uiteraard.

Onderwaterwereld Hurghada

De Rode Zee bij Hurghada kent een enorme diversiteit aan vissoorten. Van kleine, sierlijk gekleurde koraalvisjes tot (vooral in de zomermaanden) meerdere haaiensoorten.

Voorkomende vissoorten (onder meer): koraalvlinders, zilverbladvissen, steenvissen, tandbaarzen, koraalklimmers, kogelvissen, blauwgestippelde roggen, mantaroggen, koraalduivels, steenvissen, barracuda’s, witpuntrifhaaien, zeeschildpadden.

Koraalduivel
Koraalduivel
Koraalvlinder
Koraalvlinder
Koraalklimmer
Koraalklimmer
Koraalriffen
Koraalriffen
Tandbaars
Tandbaars
Schorpioenvis
Schorpioenvis
Schildpad
Schildpad
Witpuntrifhaai
Witpuntrifhaai

Populaire duikstekken Hurghada

De mooiste riffen bij Hurghada liggen een stukje uit de kust, of ten zuiden van de stad, waardoor je niet aan een boottochtje ontkomt. Eenmaal aangekomen op een duikstek als Sha’abrur Umm Gamar of Abu Dishet maakt de onderwaterwereld dit echter allemaal goed.

Aan de noordzijde van Hurghada ligt het hoefijzervormige rif Sha’ab el Erg, dat bekend staat om de dolfijnen en mantaroggen. Het rif ligt op een diepte van maximaal 13 meter, en is mede hierdoor ook geschikt voor beginnende duikers.

Een stuk zuidelijker ligt Gota Abu Ramada, dat ook wel ‘het aquarium’ wordt genoemd, vanwege het goede zicht en de vele vissoorten. Eén van de redenen waarom je hier dagelijks vele duikers zult treffen is vanwege de diepte; het rif ligt tussen 3 en 15 meter diepte.

Wrakken in de buurt van Hurghada

Ook wrakduikers kunnen in Hurghada uit de voeten. De 70 meter lange mijnenveger El Mina (gezonken in 1979) en de in 1995 gezonken tweemaster Excalibur liggen vlak voor de kust, beide op een diepte van zo’n 25 meter.

Vlakbij het eerder genoemde Gota Abu Ramada ligt, op een diepte van 18 tot 25 meter, het vrachtschip Hebat Allah. Dit 44 meter lange schip is in 2004 afgezonken, en daarmee het eerste kunstmatige rif van Egypte. Ondanks dat het pas een paar jaar op de zeebodem ligt, is het wrak al voorzien van koraal en vele vissoorten.

Duikscholen Hurghada

Een aantal goed aangeschreven duikscholen in Hurghada:

Easy Divers
Masters Club
Voodoo Divers

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen. Laat een reactie achter en vertel jouw persoonlijk tips en ervaringen voor andere duikers geintereseerd in een duikvakantie naar Hurghada. Heb je suggesties of aanvullingen voor deze pagina laat het ons weten en stuur een mail naar onze redactie.

GD Star Rating
loading...

2 Reacties op “Duikvakantie Hurghada”

 1. KEVIN zegt:

  mss effe http://www.blueparadise.be/ vermelden
  belgisch/nederlandse duikschool
  al 2 vakanties met deze mensen gaan duiken en telkens een schiterend ervaring

 2. Anneke zegt:

  Deze zomer (2015) evenals in 2008 gedoken met Ayman Habib. Zie Facebook.
  Mijn zoon van 15 nu en ik (54 jaar) zijn onder de indruk van zijn kennis en ervaring. Door zijn rust en persoonlijke aandacht, ga je met een veilig gevoel mee naar de mooiste plekken die hij voor je uitgezocht heeft. Hij brengt zijn liefde voor het duiken én de natuur graag aan je over!


Laat een reactie achter