Nieuwsbrief

     


Blog Categorieen


Duikvakantie El Gouna

El Gouna, 9.2 out of 10 based on 4 ratings

Ongeveer 25 kilometer ten noorden van de grote Egyptische badplaats Hurghada ligt El Gouna. Dit kleine toeristendorp is privaat bezit (!) en telt ongeveer 20 hotels en 2.000 privéhuizen en –appartementen. Daarnaast heeft El Gouna een golfbaan, een museum en een casino, maar uiteraard ook diverse prachtige duikstekken.

Duikreizen Egypte Echte duikvakanties én vakanties met ruimte om te duiken boek je bij Suntip
Duikreizen El Gouna Voordelige zonvakanties naar El Gouna in combinatie met snorkelen of duiken.
Duikreizen El Gouna Scherp geprijsde (duik)vakanties naar El Gouna met Corendon.

Foto’s El Gouna

El Gouna sfeerfoto
El Gouna sfeerfoto
El Gouna sfeerfoto
El Gouna sfeerfoto

Duikinformatie El Gouna

Hoewel El Gouna ook een vliegveld heeft, vlieg je normaal gesproken vanaf Brussel of Amsterdam naar het recentelijk vernieuwde vliegveld van Hurghada. Na de vlucht van zo’n 5 uur is het nog ongeveer een uurtje rijden naar El Gouna. Houd er rekening mee dat je op Hurghada International Airport €15 voor een toeristenvisum dient te betalen.

El Gouna, dat in de volksmond ook wel Hurghada-Noord genoemd wordt, kent vele kleine eilandjes voor de kust. Rondom deze eilandjes liggen meerdere riffen en wrakken. Doordat de meeste wrakken bij El Gouna in ondiep water liggen, is deze duikbestemming perfect geschikt voor beginnende duikers.

Doordat El Gouna privé-eigendom is, vind je in dit dorp minder duikscholen van twijfelachtige kwaliteit. Vooraf onderzoek doen (of het boeken van een complete duikvakantie naar El Gouna) blijft aan te raden, al is het maar om makkelijker te kunnen kiezen tussen de diverse duikstekken.

Water temperatuur: van 20°C in februari tot 27°C in de zomer.

Duikpak: Een 3mm of 5 mm tussen December en April, de rest van het jaar een 3 mm of een shortie.

Zichtbaarheid: Meestal 30-40 meter.

Beste reistijd: In juli en augustus kan het in Egypte erg warm worden (40 tot 45 graden), waardoor maart-mei en september-november eigenlijk de ideale maanden zijn om naar El Gouna te gaan. Behalve als je de hitte geen probleem vind, uiteraard.

Onderwaterwereld El Gouna

De Rode Zee bij El Gouna kent een enorme diversiteit aan vissoorten. De vele riffen bieden bescherming aan kleine, sierlijk gekleurde koraalvisjes, maar zorgen ook voor voedsel voor grotere roofvissen.

Voorkomende vissoorten (onder meer): koraalvlinders, zeebaarzen, tandbaarzen, napoleonsvissen, makrelen, blauwgespikkelde roggen, koraalduivels, kogelvissen, krokodilvissen, steenvissen, barracuda’s, witpuntrifhaaien, octopussen, zeeschildpadden.

Barracuda
Barracuda
Krokodilvis
Krokodilvis
Clownvis
Clownvis
Doktersvis
Doktersvis
Kogelvis
Kogelvis
Blauwgespikkelde pijlstaartrog
Blauwgespikkelde pijlstaartrog
Spaanse danseres
Spaanse danseres
Witpuntrifhaai
Witpuntrifhaai

Populaire duikstekken El Gouna

Door de vele eilandjes, wrakken en riffen is El Gouna compleet anders ten opzichte van het nabij gelegen Hurghada. De meest noordelijk gelegen duikstek is Gubal Island, waar onder andere Bluff Point ligt. Hier kun je tijdens een nachtduik, mede dankzij de sterke stromingen, onder andere krokodilvissen, octopussen, witpuntrifhaaien en diverse roggensoorten tegenkomen.

Duikers met minder ervaring kunnen terecht in Umm Godor, een rif dat tussen het wateroppervlak en 12 meter diepte ligt. Je vind hier onder andere veel krabben en kreeften, maar ook zeeschildpadden en af en toe een Spaanse Danseres, een sierlijke zeenaaktslak.

Richting Hurghada, maar uitstekend bereikbaar vanuit El Gouna, ligt Sha’ab el Erg, dat bekend staat om de mantaroggen en dolfijnen. Ook bij de riffen van Abu Galawa, dat nog iets zuidelijker ligt tref je diverse vissoorten, waaronder veel palingachtigen.

Wrakken in de buurt van El Gouna

Bij El Gouna liggen vrij veel wrakken. Zo ligt hier het kolenschip Rosalie Moller, dat in 1940 na een bombardement zonk. Het dek van het schip ligt 35 meter onder de oppervlakte, de bodem ligt zo’n 15 meter dieper. Iets verderop ligt het zeil/ stoomschip Ulysses, een 95 meter lang schip dat in 1887 ten onder ging, na kapot gelopen te zijn op een rif.

Op het rif Abu Nuhas liggen vier wrakken op een diepte die ook voor beginnende duikers goed te doen is. Kimon M, een 120 meter lang vrachtschip, is het meest noordelijk gelegen wrak. Verder liggen hier ook, vanaf een diepte van 4 meter, Chrisoula K (ook wel Marcus genoemd), het in 1869 gezonken wijnschip Carnatic en Giannis D, een 100 meter lang Japans vrachtschip.

Duikscholen El Gouna

Een aantal goed aangeschreven duikscholen in El Gouna:

Dive Connection
Easy Divers
TGI Diving

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen. Laat een reactie achter en vertel jouw persoonlijk tips en ervaringen voor andere duikers geintereseerd in een duikvakantie naar El Gouna. Heb je suggesties of aanvullingen voor deze pagina laat het ons weten en stuur een mail naar onze redactie.

GD Star Rating
loading...

Laat een reactie achter