Nieuwsbrief

     


Blog Categorieen


Duikvakantie Dahab

Dahab, 8.7 out of 10 based on 4 ratings

Dahab betekend “goud” in het Arabisch en heeft zijn naam te danken aan een smalle strook goudkleurig strand naast de boulevard. Deze badplaats was vroeger een Bedoeïenendorp en ligt aan de voet van de berg Sinaï. Het staat bekend als een populaire bestemming voor duikvakanties, maar is toch stukken goedkoper en sfeervoller als bijvoorbeeld Sharm-el-sheik. Voor zowel beginners als gevorderde (technische) duikers is er volop te beleven.

Duikreizen Egypte Echte duikvakanties én vakanties met ruimte om te duiken boek je bij Suntip
Duikreizen Dahab Voordelige zonvakanties naar Dahab in combinatie met duiken of snorkelen.
Duikreizen Dahab Goedkope (duik)vakanties naar Dahab met Corendon.

Foto’s Dahab

Dahab sfeerfoto
Dahab sfeerfoto
Dahab sfeerfoto
Dahab sfeerfoto

Duikinformatie Dahab

De meeste toeristen komen naar Dahab voor het snorkelen en het duiken. Het is na ca. 4,5 vliegen vanaf Amsterdam ongeveer een uur rijden vanuit het vliegveld van Sharm-el-Sheik en op twee uur rijden van het vliegveld Eilat in Israel.

Dahab is niet ingesteld op luxe, maar voor duikers zeer interessant vanwege de wereldberoemde duikgebieden “The Blue Hole” en “The Canyons”. Ook voor de beginnende duikers zijn er volop riffen direct voor Dahab te vinden. Ook voor andere watersporten zoals wind- en kite-surfen is Dahab ideaal door de bijna constant aanhoudende wind.

Water temperatuur: van 20°C in de winter tot ca. 27°C in de zomer.

Duikpak: Een shortie is prima voor de zomermaanden, maar vanaf November tot April is een 3-5mm gebruikelijk. Je zou dan zelfs een cap en handschoenen nodig hebben.

Zichtbaarheid: 20-60 meter, 30-40 meter gemiddeld.

Beste reistijd: Dahab heeft het hele jaar door een wat gematigd klimaat. Ook door de koele wind blijft het in Dahab ook in de zomermaanden goed vertoeven. Het hele jaar door is Dahab ideaal voor een duikvakantie. In de wintermaanden kun je rekenen op temperaturen tussen 16-28 °C en in de zomer tussen 27-38 °C.

Onderwaterwereld Dahab

Een duikvakantie in Dahab biedt een variatie aan mogelijkheden door de doolhoven van koraaleilanden, zeer diepe duikstekken zoals “The Blue Hole” en het fantastische onderwaterleven. Je kunt hier naast de felgekleurde rifvissen, barracudas en zeekoeien soms ook schildpadden zien.

Voorkomende vissoorten (onder meer): adelaarsroggen, koraalduivels, zeeschildpadden, murenen, kogelvissen, krokodilvissen, napoleonvissen, spookfluitvissen, snappers, clownsvissen, octopussen, koraalklimmers en blauwgespikkelde pijlstaartroggen.

Adelaarsrog
Adelaarsrog
Clownvis
Clownvis
Koraalklimmer
Koraalklimmer
Murene
Murene
Octopus
Octopus
Napoleonvis
Napoleonvis
Spookfluitvis
Spookfluitvis
Koraalduivel
Koraalduivel

Populaire duikstekken Dahab

Absoluut niet te missen als je op duikvakantie in Dahab bent is “The Blue Hole”; een diepe put welke in verbinding staat met de zee. Beroemd is “The Arch”, een kolossale boog op een diepte van 65 meter. Doorgang door deze boog is alleen voorgeboden voor zeer ervaren duikers met specialistische apparatuur. Ook “The Canyon” is absoluut prachtig. Vele tunnels en grotten vol met leven die door vulkanische activiteit zijn ontstaan.

In “Eel Garden” vind je –zoals de naam al doet vermoeden- grote kolonies met alen, maar ook kleinere vissoorten en barracuda’s. “The Islands” is een soort doolhof onderwater, ontstaan door een aardbeving in de jaren ’90. Hier vind je vele vissoorten in een mooie, koraalrijke omgeving.

Wrakken in de buurt van Dahab

Vlakbij Dahab zijn geen wrakken te vinden. Hiervoor dient men uit te wijken naar Sharm-el-sheik. Dit kan per bus, maar ook per boot.

Duikscholen Dahab

Een aantal goed aangeschreven duikscholen in Dahab:

Aqua Divers
Daniela Diving
Orca Dive Club

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen. Laat een reactie achter en vertel jouw persoonlijk tips en ervaringen voor andere duikers geintereseerd in een duikvakantie naar Dahab. Heb je suggesties of aanvullingen voor deze pagina laat het ons weten en stuur een mail naar onze redactie.

GD Star Rating
loading...

Laat een reactie achter