Nieuwsbrief

     


Blog Categorieen


Duikvakantie Curacao

Curacao, 7.6 out of 10 based on 5 ratings

Sinds 10 oktober 2010 is Curaçao niet langer het grootste eiland van de Nederlandse Antillen, maar één van de mooiste duikplekken binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron van Curaçao, maar gezien het moois dat het eiland te bieden heeft is dit ook niet verwonderlijk. En de gemiddelde temperatuur van 30 graden maakt Curaçao alleen nog maar aantrekkelijker als bestemming voor een duikvakantie.

Kras Duikreizen Curacao Combineer een zonvakantie Curaçao met duiken en/ of snorkelen.
TUI Duikreizen Curacao Aanbiedingen en last-minutes naar duikparadijs Curaçao.
Corendon Duikreizen Curacao Breed aanbod met reizen naar resorts en hotels in alle klassen.

Foto’s Curacao

Curacao sfeerfoto
Curacao sfeerfoto
Curacao sfeerfoto
Curacao sfeerfoto

Duikinformatie Curacao

In ongeveer 10 uur vlieg je van Schiphol naar Curaçao (vliegtickets Curacao v/a ongeveer €495,-), dat zo’n 30 kilometer voor de kust van Venezuela ligt. De kleurrijke huisjes zijn kenmerkend voor het eiland, en het resultaat van Amsterdamse architecten en de lokale voorkeur voor kleurrijke bouwwerken.

Curaçao werd door het Amerikaanse Scuba Diving Magazine uitgeroepen als één van de beste bestemmingen voor beginnende duikers in de Carribean. Om deze reden, en natuurlijk vanwege de temperaturen en de onderwaterwereld, trekken jaarljks vele duiktoeristen richting Curaçao voor een duikcursus.

In het 20 kilometer lange Curaçao Underwater Park wordt de kustlijn en onderwaterwereld beschermd (toegang om te duiken: ongeveer 10 Euro), en in het Christoffel Nationaal Park worden dieren zónder vinnen, zoals de iguana, beschermd.

Water temperatuur: van 27°C in de winter tot 29°C in de zomer.

Duikpak: Met een 3mm wetsuit (of 5mm voor koukleumen) of een shortie kun je hier prima uit de voeten.

Zichtbaarheid: gemiddeld 10 tot 30 meter.

Beste reistijd: Eigenlijk het hele jaar. In de wintermaanden heb je wat meer kans op regen, maar met een temperatuur van 30 graden is dat niet eens zo erg.

Onderwaterwereld Curacao

Al dicht bij de kust van Curacao zijn schitterende koraalriffen te bewonderen, die al eeuwen lang het vulkanische kalkgesteente versieren. Verder staat Curacao bekend om de dolfijnen en schildpadden, die hier relatief veel te zien zijn.

Voorkomende vissoorten (onder meer): verscheidene haaiensoorten, barracuda’s, murenen, tonijn, tandbaarzen, trompetvissen, snappers, pijlstaartroggen, zeeschildpadden, zeepaardjes en dolfijnen. Verder vind je hier ook diverse koraalsoorten.

Murene
Murene
Tonijn
Tonijn
Trompetvis
Trompetvis
Schildpad
Schildpad
Tandbaars
Tandbaars
Zeepaardje
Zeepaardje
Tuimelaar
Tuimelaar
Verpleegsterhaai
Verpleegsterhaai

Populaire duikstekken Curacao

Op Curacao zijn net iets minder duikopties dan op Bonaire, maar de pakweg 50 duikstekken zijn stuk voor stuk prachtig. De omgeving bij Port Marie en Saint Marie (ook wel ‘The Valley’ genoemd) is schitterend, maar ook het noordelijk gelegen Playa Kalki (‘Alice in Wonderland’) is een aanrader.

Mushroom Forest, een populaire duikstek in de omgeving van San Nicolas, is eveneens een bezoekje waard. De verticaal groeiende sterkoralen zorgen voor de naam ‘Mushroom Forest’, en de aangrenzende grot is de perfecte schuilplaats voor diverse vissoorten.

Ben je een ervaren duiker? Dan is Oswaldo’s Dropoff een leuke duikstek. Breezes Hotel of Kontiki Beach kun je vanaf de kust te water gaan, en kom je binnen een paar minuten al een prachtig, springlevend rif tegen. Iets dieper vind je ook een aantal autowrakken, die uiteraard bewoond worden door (onder meer) murenen.

Wrakken in de buurt van Curacao

Vlak voor de kust van Curaçao liggen een aantal wrakken, waarvan eentje een afgezonken sleepboot in een beschermde baai, vlakbij de kust is. Deze ‘Tugboat’ is een populaire duikstek op het eiland.

Een ander wrak op Curaçao is de Superior Producer, een in 1977 gezonken vrachtschip dat door het Amerikaanse Sport Diver Magazine als één van de mooiste wrakken in de Caribische Zee werd aangeduid. Het schip ligt op zo’n 30 meter diepte, is bijna volledig bedekt met koraal en sponzen, en wordt vakkundig bewaakt door vele barracuda’s.

Verder ligt in de haven van de St. Annabaai het oude stoomschip SS Mediator, maar dit is door het minder goede zicht (maximaal 10 meter) minder populair. Ook het vliegtuigwrak ‘Airplane Wreck’, nabij het inmiddels gesloten Sunset Waters Resort, is onder water te bekijken.

Duikscholen Curacao

Een aantal goed aangeschreven duikscholen op Curacao:

Atlantis Diving
Ocean Encounters
Sunrise Diving
Wedervoort

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen. Laat een reactie achter en vertel jouw persoonlijk tips en ervaringen voor andere duikers geintereseerd in een duikvakantie naar Curacao. Heb je suggesties of aanvullingen voor deze pagina laat het ons weten en stuur een mail naar onze redactie.

GD Star Rating
loading...

3 Reacties op “Duikvakantie Curacao”

  1. Richard zegt:

    Naast de genoemde duiklocaties zijn er nog een paar aanraders. Bijvoorbeeld Klein Curacao waar een grote kans is om schildpadden tegen te komen. Een dagtrip naar dit eilandje is een goede optie. Daarnaast zijn er tegenwoordig goede mogelijkheden om aan de Noord-kant, Oost punt en West punt te gaan met bijvoorbeeld divecharter curacao. Hier is er kans op een ontmoeting met (verpleegster) haaien. Deze locaties zijn absoluut top doordat hier erg weinig wordt gedoken. Ook Blauw baai (The Wall)is een leuke duiklocatie vanaf het strand.

  2. Johan zegt:

    Ben net terug van een tripje naar Curacao en moet zeggen dat het mooier was dan ik vooraf dacht!

    Veel koraal, en ook schildpadden maken het toch wel erg bijzonder. Na het lezen van dit artikel http://www.aroundtheglobe.nl/reizen/curacao/duiken-curacao-si12740.html heb ik ook op het huis rif van Run Reef gedoken. Ook zeer aan te raden. Je stapt zo vanuit je appartement / kamer de zee in om lekker te duiken.

    Later dit jaar naar Indonesië, ben erg benieuwd hoe het duiken daar is!

  3. ADC Diving zegt:

    Curacao een van de eilanden van de Nederlandse Antillen. Het duiken is er in de Caribbean Sea in helder en warm water. Je kan er op eigen initiatief op meerdere plaatsen gaan duiken op eigen tempo. Wel is voldoende ervaring nodig, om zelfstandig met een buddy te kunnen duiken. Maar heb je de expertise, dan is het zeer relaxen.


Laat een reactie achter