Nieuwsbrief

     


Blog Categorieen


Duikvakantie Bonaire

Bonaire, 8.0 out of 10 based on 4 ratings

Bonaire is het meest oostelijk gelegen eiland van de Benedenwindse Eilanden. Bonaire ligt ongeveer 50 kilometer naar het westen, de kust van Venezuela ligt zo’n 75 kilometer ten zuiden van Bonaire. Een rechtstreekse vlucht naar Bonaire duurt ongeveer 10 uur, maar de schitterende Caribische onderwaterwereld maakt dat ruimschoots goed. Niet voor niets wordt Bonaire ook wel Diver’s Paradise genoemd.

Kras Duikreizen Bonaire Combineer een vakantie naar Bonaire met duiken of snorkelen.
TUI Duikreizen Bonaire Vlieg naar duikhotels op Diver’s Paradise met TUI (voorheen Arke).
FOX Duikreizen Bonaire Voordelige zon/duikvakanties naar Bonaire via Fox Reizen van ANWB.

Foto’s Bonaire

Bonaire sfeerfoto
Bonaire sfeerfoto
Bonaire sfeerfoto
Bonaire sfeerfoto

Duikinformatie Bonaire

Sinds 10-10-2010 behoort Bonaire niet meer tot de Nederlandse Antillen, maar is het een bijzondere Nederlandse gemeente. De officiële taal op het Caribische eiland is dan ook Nederlands, wat erg makkelijk voor beginnende duikers. Geen gebrekkig Engels sprekende duikinstructeurs of veiligheidsinstructies in een vreemde taal dus.

Bonaire bestaat eigenlijk uit twee eilanden; het grote en bewoonde hoofdeiland, en Klein Bonaire voor de kust van Kralendijk. Rondom het hoofdeiland (voornamelijk aan de westkust) zijn ongeveer 65 duiklocaties, en bij Klein Bonaire zijn nog eens 25 plekken waar je kunt duiken. Je hoeft je dus geen moment te vervelen tijdens je duikvakantie!

Hoewel je op Bonaire zonder problemen een duikuitrusting kunt huren, is het vaak goedkoper om deze zelf mee te nemen, op de fles en lood(gordel) na. Houd er verder rekening mee dat er op het eiland geen openbaar vervoer is, en dat er $20 vertrekbelasting betaald moet worden, en nog eens $25 voor een duikpenning.

Water temperatuur: 25°C in de winter tot 29°C tijdens de zomer

Duikpak: Een 3mm wetsuit of een shortie is prima voor de zomermaanden, maar vanaf november tot april is een 5mm wellicht een betere keuze.

Zichtbaarheid: 30 – 55 meter, 30 tot 40 meter gemiddeld.

Beste reistijd: Bonaire is eigenlijk het hele jaar prima te bezoeken. Door de passaatwind is het er, ondanks temperaturen van zo’n 30 graden, bijna nooit te heet. In de wintermaanden is meer kans op regen, maar dit duurt nooit lang en de temperatuur blijft aangenaam.

Onderwaterwereld Bonaire

De Caribische zee verschilt volkomen van alle andere tropische zeeën. Rondom Bonaire, waar je bijna overal vanaf de kant kunt duiken, is dit ook goed te merken. Bonaire telt 469 vissoorten en 55 soorten koraal. Vele riffen en dubbelriffen kenmerken de omgeving, waar zowel beginners als gevorderde duikers prima terecht kunnen.

Voorkomende vissoorten (onder meer): Papegaaivissen, tijgertandbaarzen, barracuda’s, schorpioenvissen, trekkersvissen, horse-eye jacks, keizersvissen, tarpoens, murenen, yellowfin grouper, sergeantmajoors en koraalvlinders, maar ook (als je geluk hebt) walvishaaien, dolfijnen, mantaroggen, zeeschildpadden en pijlstaartroggen.

Barracuda
Barracuda
Koraalvlinder
Koraalvlinder
Tandbaars
Tandbaars
Schorpioenvis
Schorpioenvis
Pijlstaartrog
Pijlstaartrog
Schildpad
Schildpad
Langsnuitdolfijn
Langsnuitdolfijn
Tuimelaar
Tuimelaar

Populaire duikstekken Bonaire

De duikstekken rondom Klein Bonaire worden over het algemeen als de mooiste van het eiland gezien, al komt dit deels door het ontbreken van het massatoerisme op Klein Bonaire.

Beginnende duikers kunnen (onder meer) terecht bij Andrea I, Andrea II, Windsock of Salt Pier. Ben je een gevorderde duiker? Boek dan een tochtje naar Ol’Blue, Angel City of Karpata. Voor echte experts zijn Willemtoren, Red Slave en Blue Hole aan te raden.

Ook nachtduiken is heel goed mogelijk op Bonaire. De haven van Kralendijk (Townpier en Kalabas Reef) en werd door Scuba Diving Magazine al eens uitgeroepen tot dé beste nachtduikplek ter wereld.

Wrakken in de buurt van Bonaire

Rondom Bonaire liggen meerdere wrakken, waarvan een groot aantal kleinere bootjes zijn afgezonken vlakbij populaire resorts. Verder zijn ook het afgezonken drugssmokkelschip Hilma Hooker, La Machaca, Frontporch en de driemaster Mairi Bhan (bijgenaamd: De Windjammer) zijn aan te raden, al zijn deze meer geschikt voor gevorderde duikers.

Duikscholen Bonaire

Een aantal goed aangeschreven duikscholen in Bonaire:

Buddy Dive Resort
Yellow Submarine
Wannadive

Ervaringen

Lees hier de ervaringen van anderen. Laat een reactie achter en vertel jouw persoonlijk tips en ervaringen voor andere duikers geintereseerd in een duikvakantie naar Bonaire. Heb je suggesties of aanvullingen voor deze pagina laat het ons weten en stuur een mail naar onze redactie.

GD Star Rating
loading...

4 Reacties op “Duikvakantie Bonaire”

 1. Dirk zegt:

  Duiken in Bonaire. Lees ons duikreisverslag en bekijk onze vele mooie pictures van onze duiken in Bonaire van de bijhorende duikplaatsen waar we ze hebben genomen. De duiken zijn zowel geschikt voor beginnende duikers als ervaren duikers (best al en 50 duikjes hebben gedaan op 100% te kunnen genieten ipv met je duikmaterieel en trimmen bezig te zijn). Duiken op Bonaire betekende voor ons, veel onderwaterleven op ons eigen tempo gaan bekijken. Wij gaan ooit nog terug duiken op Bonaire om nogmaals het prachtige onderwaterleven te gaan fotograferen

  • marc zegt:

   groot gelijk, eindelijk alles zelf rustig bekijken en geen vervelende ”gidsen”.
   soms is het wel een tijdje zoeken naar een bepaallde duikstek, barakadera heb ik nog niet
   gevonden!!!! in februari is het water wel koud(een goede 25gr,tegenover 29 in thailand)

 2. Goed stukje dat de duikmogelijkheden op Bonaire aardig weergeeft denk ik.
  Ik mis alleen helemaal de geweldige ‘wild side’, de oostkust van Bonaire. Zowel met de boot van bijvoorbeeld Bonaire East Coast Diving als vanaf de kant met een ervaren gids als Bas Tol, kun je daar de meest fantastische duiken van je vakantie maken!

  Verder is ‘Yellow Submarine’ een van de 5 filialen van Dive Friends, hoef je voor je vertrek intercontinentaal geen vertrekbelasting te betalen (zit al in je ticketprijs?) en is een duik naar de windjammer Mari Bahn ‘meer geschikt voor gevorderde duikers’ understatement of the year: de driemaster ligt op 48-60 meter diepte en derhalve alleen bereikbaar voor tech-duikers… :-)

  Groet,

  Ron Opdam

 3. Wat ook erg cool op te doen is op Bonaire is Jetski Duiken. Je vaart met de Jetski naar de uniekste duikplekken van Bonaire en duikt met een persoonlijke dive guide. Een unieke ervaring en zeker aan te raden als je Bonaire bezoekt.


Laat een reactie achter