Nieuwsbrief

     


Blog Categorieen


Gepubliceerd op 6 december 2010 16:09 door Peter

Als je ongewervelden niet meerekent, is meer dan de helft van alle diersoorten een vissoort. Er bestaan liefst 25 duizend soorten, dus is het niet verwonderlijk dat je de meeste visfamilies waarschijnlijk nog niet bent tegengekomen onder water.

Onder de vele vissoorten bevinden zich ook een aantal hele aparte exemplaren, die je niet tijdens iedere duiktocht zult tegenkomen.

1. Mola Mola (maanvis)

De maanvis is, met een gemiddeld gewicht van een ton, de zwaarste beenvis ter wereld.

Zeldzaamheid: Onbekend
Leefgebied: De meeste grote oceanen
Foto via: John Mason

Gepubliceerd op 23 november 2010 14:49 door Peter

Met een lengte die kan oplopen tot zo’n 18 meter is de Walvishaai de grootste vis ter wereld. Ook de reuzenhaai is, met een lengte tot 12 meter, een enorme vis, maar beide soorten kom je enkel in de oceanische diepten tegen. Wie echter denkt dat alle grote vissen in de zee leven, komt bedrogen uit.

In Chinese, Russische en Zuid Amerikaanse rivieren kun je kolossale zoetwatervissen tegenkomen, waarvan sommige zo lang zijn als een kleine vrachtwagen. De tien langste zoetwatervissoorten zijn;

10. Hucho Taimen (2,1 meter)

taimen
Foto via Fly Fishing Russia

Gepubliceerd op 15 november 2010 11:52 door Peter

Het zijn inmiddels beelden van een jaar oud, maar daarom niet minder indrukwekkend. Een Chinese vrouw, van wie de benen verdoofd zijn door het koude water, wordt gered door een witte dolfijn. Niet voor niets staat de ‘Beloega’ bekend als één van de meest intelligente diersoorten…