Nieuwsbrief

     


Blog Categorieen


Ongewone Duikplekken: De Mahengetang Vulkaan

Gepubliceerd door Peter in Duikplekken

Het Great Barrier Reef kennen we nu wel. De Blue Hole? Been there, done that… Het is tijd voor wat nieuws, en gelukkig zijn er nog meer dan genoeg unieke duikplekken op de wereld. Duikvakanties.net schijnt iedere maand haar duiklamp op een ongewone duikplek. Deze maand is dit de Mahengetang Vulkaan in Indonesië.

Bij Siau , onderdeel van de Sangihe-eilanden, die deel uitmaken van de Molukken, vind je één van de weinige actieve onderwatervulkanen waar je kunt duiken. Bij laag water ligt de top van de vulkaan slechts 5 meter onder water, de voet van de vulkaan ligt ongeveer 400 meter dieper. Aangezien er water van zo’n 40 graden Celcius uit kleine scheuren en kraters stroomt, is wat extra beschermende kleding geen overbodige luxe.

Ondanks de sterke stroming groeien er voldoende sponzen en koraal op de vruchtbare vulkaangrond, wat weer bescherming biedt aan diverse vissoorten.

Ken jij ook een aparte duikplek? Deel deze gerust, en wie weet is het de volgende Ongewone Duikplek van de Maand!

GD Star Rating
loading...

Een reactie op “Duikvakantie Ongewone Duikplekken: De Mahengetang Vulkaan”

 1. ADC Diving zegt:

  Iedere duikplek is uniek. Heeft zijn eigen biotoop en pracht. Het hangt af van persoonlijke voorkeuren wat iemand uniek vindt. Ik ben al op vele plaatsen in de wereld gaan duiken. Ik maak van mijn reizen een pagina met reisverhaal met vele foto’s van zowel het onderwaterleven als van boven water. Daarom om je mee te laten genieten van al die pracht hierbij mijn url http://www.adcdiving.be/pictures_duiken_reizen.html waar je eerst een land moet kiezen.

  Veel lees en kijkplezier.

  Groetjes,
  Dirk

  GD Star Rating
  loading...

Laat een reactie achter