Nieuwsbrief

     


Blog Categorieen


Ongewone Duikplekken: De Mexicaanse Onderwaterrivier

Gepubliceerd door Peter in Duikplekken Duiktips

Het Great Barrier Reef kennen we nu wel. De Blue Hole? Been there, done that… Het is tijd voor wat nieuws, en gelukkig zijn er nog meer dan genoeg unieke duikplekken op de wereld. Duikvakanties.net schijnt iedere maand haar duiklamp op een ongewone duikplek. Deze maand is dit de unieke onderwaterrivier bij Cenote Angelita in Mexico.

Cenote Angelita is een grot vlakbij de plaatsjes Playa del Carmen en Tulum aan de Mexicaanse Riviera Maya. Na eerst een tochtje door de jungle te hebben gemaakt, kom je bij de ingang van de duikplek. De eerste 30 meter naar beneden is zoet water, met een relatief helder zicht. Daaronder, ongeveer waar de onder water gelegen heuvel Debri begint, gaat het over in zout water met een troebeler zicht. Hier begint de afdaling naar de cenote (een grottype die met name in Mexico voorkomt), waarvan het diepste punt op ongeveer 60 meter ligt.

Hoewel het afdalen tot in de grot enkel is weggelegd voor gevorderde duikers, kan Cenote Angelita ook voor de wat minder ervaren duikers een prima duikplek zijn. Van boven heb je namelijk een prachtig zicht op de vertroebelde, zoute onderlaag, die -mede door de vegetatie en de omgevallgen bomen- net lijkt op een onderwaterrivier.

Je kunt elke dag tussen 8 en 5 duiken bij Cenote Angelita, maar vanwege het onbreken van sanitaire en culinaire voorzieningen is wat voorbereiding wel aan te raden.


Foto’s via Anatoly Beloshchin

GD Star Rating
loading...

Laat een reactie achter